«Οι πατταλοδουλιές»

201007081119591165598143

Ανοικτή επιστολή στον Χρίστο Πουργουρίδη (Αλήθεια)

Μήπως οι δυνατότητές σας για συνεννόηση και συνεργασία περιορίζονται μόνον στις πατταλοδουλειές;

Αγαπητέ Χρίστο,

Ανήκεις στους δημόσιους άνδρες που ακούω με πολλή προσοχή. Σε χαρακτήριζε, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, η καθαρότητα σκέψης, η ειλικρίνεια, η προσήλωση σε αρχές.

Ακούοντάς σε στο πρωινό δρομολόγιο του ΡΙΚ, στις 28/06/2010, να «εξηγάς» πώς και γιατί συνεννοήθηκε ο ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, απογοητεύτηκα. Ανήκω σε εκείνους που περιμένουν για 25 χρόνια τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ να συνεννοηθούν για να λύσουν το κυπριακό. Αντί τούτου συνεννοηθήκατε για «πατταλοδουλειές». Τα «επιχειρήματα» που άκουσα δεν με έπεισαν. Αν οι βουλευτές λείπουν συχνά από τις τακτικές συνεδρίες ή από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές, η λύση δεν είναι η αύξηση των βουλευτών. Η λύση είναι να εκπίπτουν του βουλευτικού αξιώματος. Εγώ για παράδειγμα αν λείπω από τη δουλειά μου αδικαιολόγητα, είτε και δικαιολογημένα, αλλά συχνά, ο εργοδότης μου, επειδή δεν θα κάνω τις δουλειές για τις οποίες με προσέλαβε και με πληρώνει, θα με διώξει από τη δουλειά. Δεν θα προσλάβει και άλλους για να διευκολύνεται η κοπάνα.

Είναι και τα θέματα αρχών. Δεν συμφωνώ καθόλου με τις αρλούμπες του Περδίκη και του Συλλούρη στο κυπριακό. Αλλά δεν θα συμφωνούσα ποτέ στο να τους κλείσουμε το στόμα. Από την άλλη με προβληματίζουν το ίδιο ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Εσείς οι μεγάλοι που στο κυπριακό δεν λέτε τις ανοησίες των άλλων των μικρότερων πώς βοηθάτε την Κύπρο; Μήπως οι δυνατότητές σας για συνεννόηση και συνεργασία περιορίζονται μόνον στις πατταλοδουλειές ή μήπως έχετε πρόθεση να συνεργαστείτε και για τη λύση του κυπριακού;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Κοινοποίηση: Γιάννος Λαμάρης, που αποτελεί τον εκπρόσωπο του άλλου συνεταίρου στις δουλειές.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ
Comments
Loading..